Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

 

                     ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΠΟΥ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

     Ένας Μασκλινιώτης που ζούσε μόνος του τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ένα σωρό άλλα οικονομικά  προβλήματα τον ταλάνιζαν ανέκαθεν. Τελικά εξ αιτίας όλων αυτών των προβλημάτων έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Το Μασκλινιώτικο χώμα  ήδη σκέπασε  το κουφάρι του. Μια ολιγομελής ομάδα συγχωριανών μας  αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στεκόταν πάντοτε και ιδιαίτερα τελευταία κοντά του. Τον στήριζε ηθικά και οικονομικά. Αυτοί έτρεχαν παντού και τον βοηθούσαν να ανεβεί τον ανηφορικό δρόμο της ζωής του. Αφιέρωσαν μέρος από τη δική τους ζωή, παράτησαν τα δικά τους προβλήματα και ασχολήθηκαν με τις ανάγκες  του συμπατριώτη μας για  να ζήσει αξιοπρεπώς, ιδιαίτερα τελευταία, και να φύγει   από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί τον φρόντιζαν και στάθηκαν δίπλα του στο κρεββάτι του πόνου. Οι ίδιοι μερίμνησαν και για «το ξόδι» του.

    Σε αυτούς τους γνωστούς  αλλά ανώνυμους «καλούς Σαμαρείτες» του χωριού μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινοι. Μέσα από την φιλόξενη σελίδα του Φ.Ο.Ε. νοιώθει και ο υπογράφων   την ανάγκη να απευθύνει δημόσια  ένα μεγάλο  «ευχαριστώ» σε αυτούς  για την ευγενική προσφορά τους στο συνάνθρωπο και φίλο μας. Με αυτή τους την ενέργεια έδειξαν πως   υπάρχουν  ακόμη  ο ανθρωπισμός, η καλοσύνη, η προσφορά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, έννοιες που σπανίζουν δυστυχώς στη σημερινή κοινωνία μας.  

                                                                                     Γ.Σκλημπόσιος - Μασκλινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

    ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ   Τα χάνια δεν είναι δημιούργημα των νεωτέρων χρόνων αλλά ανάγονται στους αρχαίους χρόνους...