Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Εξωκλήσι Αγίου Δημητρίου στον Καυκαλά

 Σήμερα οι κάτοικοι του χωριού μας, φόρεσαν τα καλά τους και ανηφόρησαν ψηλά στον Καυκαλά για τον εορτασμό, στο πρόσφατα ανακαινισμένο από την ευγενική χορηγία εις μνήμη της συζύγου, γονέων και του αδερφού  του Χάρη Παπαγεωργίου, ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου.

Πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και αρτοκλασία. 

Μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκαν γλυκίσματα και παραδοσιακή μαστίχα. 

Ο Φ. Ο. Ε εύχεται σε όλους εορτάζοντες και εορτάζουσες χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευτυχία!!! 









1 σχόλιο:

  1. Ο Άγιος Δημήτριος να σκέπει και να προστατεύει το χωριό μας και όλους τους απανταχού της γης Μασκλινιώτες. Αιωνία η μνήμη στους κτήτορες του ναού και ο Άγιος να ευλογεί όλους τους συγχωριανούς μας που προσφέρουν από το υστέρημά τους να διατηρείται ο ναός σε αυτή την κατάσταση.Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες του χωριού μας.Για ενημέρωση σας γνωρίζω ότι το εκκλησάκι κτίστηκε με έξοδα ζευγαριού συγχωριανών μας, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ξενιτιά,στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ, αδικοχαμένου αδελφού της συζύγου του ζευγαριού και αδελφού του αειμνήστου πατέρα μου, στα γεγονότα του Αχλαδόκαμπου κατά τον εμφύλιο του 1944.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ   Τα χάνια δεν είναι δημιούργημα των νεωτέρων χρόνων αλλά ανάγονται στους αρχαίους χρόνους...