Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πρόβλημα συγκοινωνίας μεταξύ Αργολίδας - Αρκαδίας

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει στο γεφύρι της Ανδρίτσας απέστειλε επιστολές στους Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας όπως και στον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών και αναμένει την επίλυση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς. 

 

 

Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου                                                     Ελαιοχώρι 9/3/2022

Αρ. Πρωτ. 05                                                                         Προς : Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  

                                                                                                Κο Παναγιώτη Νίκα

 

Θέμα: Πρόβλημα οδικής σύνδεσης Αργολίδας Αρκαδίας

 

Κύριε Περιφερειάρχη το Ελαιοχώριον Αρκαδίας έχει άρρηκτες σχέσεις με το νομό Αργολίδας όχι μόνο γιατί είναι στα σύνορα του νομού Αργολίδας αλλά γιατί κατά το παρελθόν πλήθος Ελαιοχωριτών επέλεξαν την Αργολίδα ως τόπο διαμονής τους.

Με το πέρασμα των χρόνων η Ελαιοχωρίτικη κοινότητα της Αργολίδας έκανε οικογένειες, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, βοήθησε και βοηθήθηκε από την ανάπτυξη της Αργολίδας. Σήμερα όμως έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα πρόβλημα το οποίο στο άμεσο μέλλον μπορεί να διακόψει την συγκοινωνία μεταξύ των δύο νομών.

Το γεφύρι ανάμεσα στην Βελανιδιά και την Ανδρίτσα, ένα ιστορικό γεφύρι κατασκευής του 1919 έχει υποστεί σοβαρές φθορές από την πάροδο του χρόνου αλλά και από τις σφοδρές κακοκαιρίες των τελευταίων ετών.

Γίνεται αντιληπτό ότι η διακοπή της συγκοινωνίας από τον συγκεκριμένο δρόμο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα όχι μόνο για τους κατοίκους και των δύο νομών αλλά και για το πλήθος επισκεπτών και διερχομένων επίσης οι οποίοι συμβάλουν και οικονομικά αλλά και πολιτιστικά στην ανάπτυξη του χωριού μας.

Υποχρέωσή μας είναι να σας αναδείξουμε το πρόβλημα ώστε να σκύψετε πάνω από την σοβαρότητα του θέματος και να βρεθεί μια σύντομη και ουσιαστική λύση.           

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

    ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ   Τα χάνια δεν είναι δημιούργημα των νεωτέρων χρόνων αλλά ανάγονται στους αρχαίους χρόνους...