Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Μουσειακος πολυχώρος

 Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη του και τους απανταχού Ελαιοχωρήτες οτι:

Μια πολυετής προσπάθεια του συλλόγου και προσωπικά του προέδρου Σκλημποσιου Δημήτρη για την αξιοποίηση του σχολείου,ιδιαίτερης ιστορικής και συναισθηματική αξίας και τη δημιουργία ενός μουσειακου πολυχώρου που θα φιλοξενεί το λάδι και το σιδηροδρομο ,περνάει στη φάση της υλοποίησης.

Το βασικό προϊόν του χωριού μας και ο σιδηροδρομος συνέβαλαν στην οικονομοκοινωνικη ανάπτυξη και εξέλιξη του χωριού μας.

Προκηρύχθηκε ήδη από το Δήμο Τρίπολης διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου.Η φάση της υλοποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη.Απαιτειται ακριβώς επιβάλλεται υπεύθυνη και καλοπιστη συνεργασία Δημου-Αναδοχου-Συλλογου-Κοινοτητας προκειμένου στο τέλος να έχουμε ένα ιδανικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο κυριο Παυλή που με βούληση,αποφασιστικοτητα και επιμονή προχώρησε αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το χωριό μας!


1 σχόλιο:

  1. Μιά πολυετής προσπάθεια για την δημιουργία στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου ενός μουσειακού χώρου έφτασε στην τελική ευθεία υλοποίησής της. Εκεί θα φιλοξενηθούν αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι αείμνηστοι Μασκλινιώτες και σχετίζονται με την παραγωγή του ελαιόλαδου και τον σιδηρόδρομο. Γιατί σε αυτούς τους δύο παράγοντες οφείλει το χωριό μας την δημιουργία του και την ανάδειξή του σε κεφαλοχώρι της περιοχής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον συγχωριανό μας Δημήτρη Σκλημπόσιο, πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας, που με τις συνεχείς και άοκνες ενέργειές του κατάφερε να οδηγήσει το έργο στα πρόθυρα της υλοποίησής του. Επίσης οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην Δημοτική Αρχή της Τρίπολης και σε όλους τους συγχωριανούς μας, όσους συνέβαλαν με τις ενέργειές τους να φθάσει το έργο αυτό στην τελική του ευθεία. Έτσι μετά την ολοκλήρωσή του, αυτό θα αποτελέσει στολίδι για το χωριό και θα μείνει στους επερχόμενους Μασκλινιώτες ένα έργο για το οποίο θα νιώθουν περήφανοι για τον τόπο τους και τους αείμνηστους προγόνους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ   Τα χάνια δεν είναι δημιούργημα των νεωτέρων χρόνων αλλά ανάγονται στους αρχαίους χρόνους...